beats by dre cheap

U svijetu varalica i prevarenih

(A+B)+C=D

A (Za dijete ne žalim!)

Industrija sa najvećim profitom u Americi je industrija dječijih potrepština: igračaka, odjeće, opreme, svih potrebnih i nepotrebnih stvarčica. Ljudi kažu:"Ne žalim za dijete, moje dijete zaslužuje najbolje, svega ću se odreći da mi dijete ima sve što poželi..."

Tako često u Bosni susrećemo roditelje koji se svega odriču, ali djeca imaju markirane gaće, čiji rođendani su čitavi spektakli i slično.

B ("Za zdravlje ne žalim!" )

Ne trebamo zaboraviti ni zdravlje. Farmaceutska industrija je takođe poznata po ogromnim profitima i prljavom igranju. Prijatelj mi je radio za jednu farmaceustku firmu na ovim prostorima i tako mi osvijestio kako ljekari primaju mito ako pacijentima prepisuju određene lijekove.  Poznate su mi i neke privatne odrinacije gdje svi pacijenti dobijaju iste dijagnoze i lijekove koje im ti isti ljekari prodaju. Kada god vam ljekar (posebno privatni) da prethodno oštampan recept (pogotovo ako još na njega stavi i svoj pečat), znajte da će imati neke beneficije od proizvođača tog lijeka.  Takođe, mnogi lijekovi imaju znatno jeftinije zamjene. Apotekari će vam često ponuditi najskuplju opciju, ali ako ih upitate ima li jeftinija zamjena, iznenadit ćete se kaa vidite da si isti ti lijekovi drugih proizvođača često dvostruko jeftiniji. Na primjer, moje ranije pomenute Voltaren rakete koštaju 12km, dok isti lijek pod nazivom Naklofen košta 5 km.

C

Kada saberete to dvoje i mog sina koji je povraćao cijelu noć, dobijete mog muža koji sa njim u 3 ujutru odlazi do Hitne u nadi da će djetetu zaustaviti povraćanje. Doktorica mu daje recept za rehidracijsku so i on po principu za dijete i zdravlje ne žalim, daje 15 maraka za lijek. Izbrendirana superdizajnirana kutija koja eto, kao, ima malo bolji okus. E, ne može imati bolji okus od čaja sa medom, al hajde.

D (Uglavnom sam saburli, al kad mi prekipi-ujedam!" (Pujdo))

Sve bi to bilo u redu, da obična Galenikina rehidracijska so ne košta 1 KM, što moj muž nije znao. Tu se ja razbjesnim i u pola 4 ujutru mi ne bude mrsko, odem do Hitne i svega se doktorici nagovorim i dobijem novce nazad. U povratku, zaustavlja se policijski auto, kaže:"Oprostite djevojko (vazda mi govore djevojko :), je li sve u redu?

Jeste u redu je, hodam u sitne sate, borim se protiv korupcije i varalica! (Fali mi samo Bosnamenova zastava :). Muž kaže da sam blesava i sitničava, do čega mi je u sitne sate, a ja mu jutros pokazujem kesu namirnica koje sam kupila za te iste novce. Takva sam, i da imam milijarde, opet bih uradila isto.

"This modern human society, or always, it is a society of the cheaters and the cheated." Somebody is cheating and somebody's cheated, and they have combined together to make a so-called civilization." Bhaktisidhanta Sarasvati Thakur

DRAGI B(l)ože...
http://pitanje.blogger.ba
15/10/2012 12:55