beats by dre cheap

Cvrčak i mrav

Dragi Blože,

Kao u svakom osnovnoškolskom sastavu iz maternjeg jezika, stiglo je proljeće, to dugoočekivano godišnje doba. Priličan dio subote provedoh sa bhaktama, koji su se taj dan okupili da 12 sati neprekidno pjevaju Hare krišna mantru. Ja sam uspjela doći na nekoliko sati, ali i to je već bilo nevjerovatno iskustvo.

Što se pjevalo, pjevalo se, stiglo je proljeće i sunce je ukazalo gomile prašine i svu čađ od centralnog grijanja.  Kao svaka prava pitomica na akademiji Nermina Curbrigena (http://www.youtube.com/watch?v=BH2ItDQ4Sqk), nedjeljom uvijek radim zadaću na temu "jeftina struja"-veš mašina, perilica, rerna, pegla, usisivač...

Jučer sam oborila rekord u hanumisanju-oprala sam 6 mašina veča-bijelo, 2x šareno, vuneno, sportska oprema,deke i plišani međedi...Jučer sam, dok su svi hodali po izletima, šetnjama i zraku, imala obračun sa prašinom i zimskom odjećom. Uz muža zvanog hrčak jer skuplja i čuva sve potrebno i nepotrebno, sa nostalgijom se prisjećam studenstkih dana kada je sva moja imovina mogla za čas stati u jedan gepek.

Radna akcija se nastavlja i tokom ove sedmice-red čišćenja, red pjevanja po kući na sav glas i plesanja dok premještam igračke, pancerice, prašim role, pečem zeljanicu sa heljdinim jufkama. Eat, pray, love :)

 

DRAGI B(l)ože...
http://pitanje.blogger.ba
19/03/2012 14:38