beats by dre cheap

Oda danu žena u PMS duru

U naletu PMSa  (mi nismo ovo tijelo, mi nismo ovo tijelo, mi nismo ovo tijelo, a još manje hormoni :), rekoh mužu da mi sutra ni pod razno ne kupuje cvijeće, što inače praktikuje jer:

...je pod jedan i jedan, meni svaki dan-dan žena i očekujem od njega i dvojice mu nasljednika da mi nekad čaj skuhaju, upitaju me želim li i ja čašu vode i slično. Njih su trojica, ja sam samo jedna.  

...Pod dva i dva cijenim ja što on ide u lov i što je dobar otac i odgovoran i vrijedan čovjek. Svaka čast, juče je usisavao i prašinu obrisao i voda sina po treninzima i turnirima, i kasni na posao da bi se igrao sa mlađim...Sve je to divno i zahvalna sam mu, al kad me hormoni pronosaju, moje naočale kao da promijene svijet u koji gledam, pa samo vidim nebrojene lige šampiona i prigovaram (a fino ljudi kažu da ženi treba godina da nauči pričati, a čitav život da nauči šutati. Lijepo je meni tetka govorila da je u braku najvažnije znati vode u usta nasuti..:)

...Pod tri i tri, crkla sam juče od umora povodom sinovog trećeg rođendana. Pravi tortu, pravi muffine, samose, vege-pohane ražnjiće, šniclice od sira i blitve (ukratko, moj vege blog u malom :). Pruži gostima veliku bosasnku iluziju kako je naša kuća uvijek tako blistava, a ja našminkana, djeca umivena...Sve se pojelo, pa mi nije žao truda uloženog, ali donijela sam odluku da, kud puklo da puklo, neću više praviti rođendane na kojima odrasli sijele, jedu i piju dok se djeca jadna igraju u drugoj sobi. Neću više provoditi dane u kuhinji zbog odraslih, dok se moj slavljenik čitav dan igra sam jer "mama ima puno posla". Ne! Od danas, pa nadalje i ubuduće ću te dane provesti sa djecom (ostali kako god žele), povesti ih negdje u prirodu, u Pionirsku..negdje gdje ćemo se družiti, smijati posvetiti jedni drugima.

....Usput budi rečeno, oliti BTW, ovaj mali što je jučer zvanično postao trogodišnjak više nije mali. Ako mu kažete: Eci peci pec ti si mali zec, on doživi fras i galami: Nisam maji! Ja sam ejiki! Nikad, nikad nisam bio maji! Kada pjeva pjesmicu "Mali kauboj", on pjeva: " Ejiki kajboj sam ja." On žeji ići u semij (svemir) sa uksak (ruksak)-jaketom (raketom). On svako jutro u 9 traži da jede zanje (lazanje). Kada pada kiša, on nosi pišogan (kišobran) i on sada ode sam do wc-a, čak i vodu povuče :).  Njegov brat prvačić je krezo bez dva gornja zuba. U jednoj sedmici su naučili 7 malih i velikih slova (A, E, I, O, U, M i D), pa uživa u pisanju.

...Pod četiri i četiri, malo sam se odmorila sjedeći i pišući ovo, tako da me početno raspoloženje ovog posta prošlo. Djeca spavaju, muž gleda neku utakmicu, pa odoh i ja na spavanje, sutra me čeka važan i lijep dan.

DRAGI B(l)ože...
http://pitanje.blogger.ba
07/03/2012 21:07