beats by dre cheap

B(l)og piše postove u mom životu

Prije skoro 4 godine napisala sam prvi post na ovom blogu.

Prijateljica, iskusna blogerka,  mi nekad davno reče da ne piše samo čovjek blog, nego i blog piše čovjeka.

Kako drugačije objasniti promjene koje su se (kroz pisanje i dijalog sa samom sobom i drugim bloggerima) dogodile kroz ove četiri godine u mom životu? Kako drugačije objasniti toliko lijepih stvari i posebnih ljudi koji su se sa ovog virtualnog prenijeli i u stvaran život ?  Svi koje sam upoznala, prvo kroz blog a onda i u stvarnosti, svi su do jednog tako posebni ljudi. Sa svakim od njih sam se srela na neki spontan način, kada smo osjetili da je vrijeme, da to želimo, da tako treba. Zar nije ogromna milost imati priliku upoznati osobe koje žive živote posvećene Bogu, trude se, tragaju, rade na sebi...Trenuci provedeni s njima donose sreću, mir, inspiraciju i nikad mi nije dosta, uvijek bih željela još i još...Koliko bih takvih osoba srela u stvarnom životu?

Da se baziramo samo na blogovima ili haj'mo reći, onome iznutra, da li bismo se i koliko družili sa ljudima iz svog svakodnevnog života. Kako bi izgledao blog moga muža, tate, mamine tetke, 15-godišnjeg rođaka, komšinice, petogodišnjeg mi sina?Moj blog je slika mog unutrašnjeg života. Vjerujem da neke od stvari koje ovdje napišem, možda ne bih ni mogla ni znala reći. Ko me poznaje i voli iznutra, mislim da voli i poznaje pravu mene. Možda mi je zato tako lako sa ljudima koji čitaju moj blog i ja njihove. Valjda je to normalno, ne znam šta bih pričala sa nekim čija ni dva posta ne mogu pročitati, a istovremeno, ako se radujem nečijim postovima, sigurno je da ću se toj osobi radovati i kad je sretnem.

Hvala ti B(l)ože.

Rekao je Uzvišeni Allah: ”Dužan sam ukazati moju ljubav onima  koji se u Moje ime vole, za one koji se posjećuju u Moje ime, za one koji se pomažu u Moje ime i za one koji su darežljivi u Moje ime.” Bilježi Malik.

"Moji čisti bhakt uvijek misle na Mene i potpuno posvećuju svoje živote služenju Mene. Uvijek prosvijetljuju jedni druge razgovarajući o Meni i u tome nalaze veliko zadovoljstvo i blaženstvo. (Bhagavad-gita 10.9.)

DRAGI B(l)ože...
http://pitanje.blogger.ba
14/02/2011 17:57