beats by dre cheap

Super, super (wo)men

Pričamo sa prijateljicom. Njena karijera, je kao i moja, usmjerena na stvaranje toplog doma, majčinstvo i ostale lijepe stvari. Pričamo o pojmu super žene.

Super žena sve stiže. Ona je dotjerana, uvijek raspoložena, posvećena svojoj djeci, ona im čita priče pred spavanje, a ujutru ustaje prva da ispeče palačinke. Super žena je zgodna, ona nalazi vremena za sebe, provodi vrijeme s mužem, ugađa mu, ugošćava goste. Kod nje je sve popeglano, a djeca nikad nisu musava. u njenoj kući nema prašine. Super žena nije rasčupana, u poflekanoj trenerci, njena se maskara nikad ne razmrlja. Pored svega toga, ona je društveno aktivna. Ima karijeru (ma šta god to značilo), ide na posao, donosi platu, vikendom ide na planinu s porodicom, a dok svi spavaju ona pegla i premazuje glazure po kolačima. Kada je trudna, svi je hvale kako je u pokretu i sve stiže kao da i nije trudna. Super žena baca smeće, usisava, nabavlja, prati sniženja...i uvijek je dostupna na mobitel za sve moguće i nemoguće poslovne saradnike. Ona jednom rukom slaže igračke, u drugoj na telefon daje izjave za medije i usput išaretom ušutkava djecu da ne skiče. Super žena ne zvoca svome mužu, a opet stigne i na frizuru i na aerobik i na roditeljski...

Ma super je to, kažem ja njoj, svi pričaju samo o super ženi. Muškarci žele super ženu, a žene jedna drugoj glume super žene.

Kakav je super muškarac? Šta on radi?

-Super muškarac je SUPERMEN!

 

DRAGI B(l)ože...
http://pitanje.blogger.ba
18/01/2011 12:10