beats by dre cheap

Citati koji žele doći do jedne osobe

 Hvala Bogu na prilici da ga služim na tako mnogo malih, a tako posebnih načina. Služenje je, samo po sebi, najveća nagrada.

"Pravo duhovno razumijevanje znači shvatiti da je svako živo biće Božji sluga. Svi mi ovisimo o Božjoj milosti. Bog je jedan a svi smo mi njegovi sluge. Zato tebamo služiti Boga. "

Hvala vam što ste došli, Prabhupada je reako Jezuitskom svećeniku. Naša jedina molba je da trebate pokušati voljeti Boga. Bog je jedan; on nije Hindus, Musliman niti Kršćanin. Bog je Bog.

Potreba za ljubavlju je pogrešno usmjerena u ovom svijetu. Ona se treba usmjeriti prema Bogu. Tada će ljubav postati savršena. Na primjer: ako zalijevamo lišće na drvetu, to je čisti gubitak vremena. Ali ako polijemo vodu po korijenu, voda se proširi po cijelom drvetu. Jednako tome, ako volite i služite Boga, tada se vaša ljubav širi prema svima.

-Da li vi govorite o istom Bogu kojeg mi obožavamo na zapadu, Kršćanskom Bogu?

-Da, govorim o istom Bogu, Prabhupada je odgovorio čvrstim tonom. "Svi obožavamo jednog te istog Boga, i Kršćani i Hindusi...a On ima mnogo imena..."

Baz obzira da li ste Indijac, Amerikanac, Hindus ili Musliman, to nema nikakve veze. Svjesnost Krišne znači svjesnost Boga-Ja mogu reći krišna, a vi možete reći neko drugo ime Boga. Ljudski život je namijenjen ovoj svrsi, razumijevanju Boga.

(When the Sun shines, the dawn of Hare Krishna in UK, Ranacora dasa)

 "Vrhovno zanimanje za čitavo čovječanstvo je služba puna ljubavi prema jednoj i jedinoj, Svevišnjoj Božanskoj Osobi, koja mora biti NEMOTIVIRANA i NEPREKINUTA da bi u potpunosti zadovoljila dušu." (Srimad Bhagavatam 1.2.8.)

"NAkon mnogo rođenja i smrti, onaj ko ima pravo znanje predaje se meni znajući da sam uzrok svih uzroka i svega što postoji. Takva velika duša je veoma rijetka." Bhagavad gita 7.19.

Sljedeći će biti citati o duši, kako sam ti i obećala. Nadam se da je od pomoći.

DRAGI B(l)ože...
http://pitanje.blogger.ba
17/11/2010 22:38